Waarom ledverlichting in de koeienstal?

Waarom ledverlichting in de koeienstal?

Bent u op zoek naar een goede oplossing om uw koeienstal te verlichten? In deze blog leest u wat de voordelen zijn van ledverlichting die u in de koeienstal installeert. Hiermee zorgt u voor comfort voor uw koeien die niet in een felle lamp kijken en u creëert voldoende zicht om uw werkzaamheden optimaal uit te kunnen voeren.

1.      Energiezuinig

Vervangt u de tl-buizen in uw stal voor hoogwaardige ledverlichting, dan scheelt u dat in de eerste plaats veel energie. Het is een efficiënt voordeel waar u veel geld mee kunt besparen. Op lange termijn zult u aanzienlijk lagere energierekeningen ontvangen. Dat de ledlampen minder energie verbruiken, draagt bovendien bij aan een duurzamer en lagere belasting aan het milieu.

2.      Veilig

Belangrijk is dat het gebruik van ledverlichting in uw koeienstal een stuk veiliger is dan wanneer u andere soorten verlichting installeert. De ledlampen produceren geen warmte, waardoor het risico op brand aanzienlijker kleiner wordt.

3.      De levensduur

De kwaliteit van ledverlichting draagt eraan bij dat de levensduur een stuk langer is. Zeker als u het vergelijkt met een standaard gloeilamp of tl-buis. Voordeel voor u is dat u de lampen minder vaak hoeft te vervangen en dat u ook hierin op kosten kunt besparen. Zeker in een koeienstal heeft u baat bij het gebruik van ledverlichting. Doordat ledlampen bestand zijn tegen ammoniak, water en stof, kunnen ze zonder problemen aangebracht worden in een ruimte waar al deze factoren voortdurend aanwezig zijn.

4.      Vriendelijk voor de koe

Bij de stalinrichting van uw koeien wilt u de dames optimale comfort bieden. Daar speelt verlichting een grote rol in. Kiest u voor ledlampen, dan kunt u hiermee een consistente, aangename lichtomgeving creëren. U kunt natuurlijk daglicht nabootsen door het spectrum en de intensiteit juist in te stellen. Voelen de koeien zich mede door de verlichting op hun gemak, dan zal dit leiden tot een betere gezondheid en melkproductie.

5.      Controle van lichtniveaus

De laatste reden om ledverlichting in de koeienstal aan te brengen, is dat u de lichtniveaus op verschillende sterktes kunt afstellen. Afhankelijk van het moment van de dag past u de intensiteit en kleurtemperatuur van het licht aan aan de behoefte van de koeien. Op deze manier kunt u het dag-nachtritme en de biologische klok van de koeien met hulp van de ledlampen ondersteunen.

Ledverlichting voor uw koeienstal van Sietse Jorna Wurdum

Wilt u zorgen voor optimale verlichting in de stal om het comfort voor de dames te verhogen en uzelf te helpen in uw werkzaamheden? Maak gebruik van ledlampen die met hun energiezuinige werking, duurzaamheid en hoge kwaliteit ervoor zorgen dat u de juiste lichtsterkte realiseert. Bekijk ons assortiment met diverse uitvoeringen van de ledverlichting om te bepalen waar u en uw koeien het meest baat bij hebben. U vindt hier ook diverse lampen die geschikt zijn om buiten de stal op te hangen.

Heeft u informatie nodig over een optimale opstelling van de verlichting in uw koeienstal? Neem vrijblijvend contact met ons op om uw situatie voor te leggen. We geven u graag advies om tot een goed lichtplan te komen.

Scroll naar boven