Wat is de meest ideale kalverhuisvesting?

Wat is de meest ideale kalverhuisvesting?

De kalveren die net geboren zijn moeten een goede kalverhuisvesting hebben. Er zijn verschillende opties om de kalveren goed te huisvesten. Bent u op zoek naar een goede kalverhuisvesting en twijfelt u welke keuze u moet maken? In deze blog leest u alles over de meest ideale kalverhuisvesting.

Verschillende soorten kalverhuisvesting

Er zijn verschillende soorten kalverhuisvesting verkrijgbaar. Wat de meest ideale kalverhuisvesting is, dat ligt aan of u de kalveren vaak gaat verplaatsen en hoeveel ruimte u heeft. Er zijn drie soorten huisvesting voor kalveren.

Een mobiel hok is een hok met een stevig frame die gemakkelijk verplaatst kan worden naar verschillende locaties. De mobiele kalverhokken zijn vaak voorzien van een eet- en drinkbak.

  • Een standaard kalverenhok

Naast een mobiel hok is er ook een standaard kalverenhok. Dit is hetzelfde idee als een mobiel hok, het verschil is dat het niet gemakkelijk verplaatst kan worden.

  • Een kalverhek

Kalverhekken zijn stevige en duurzame hekken die goede huisvesting bieden voor de pasgeboren kalveren. Het grote verschil met een mobiel- en standaard kalverenhok is dat het niet gemakkelijk verplaatst kan worden en dat een hek geen dak heeft.

Kalverhuisvesting buiten

Pasgeboren kalveren kunnen zowel binnen als buiten in een hok zitten. Wilt u de pasgeboren kalveren graag buiten huisvesten? De mobiele en standaard kalverenhokken bieden goede bescherming tegen slecht weer en tegen roofdieren. Als u er zeker van bent dat het mooi weer blijft, dan zijn kalverhekken ook geschikt voor buiten. Het voordeel van kalverhekken buiten is dat het ook geplaatst kan worden in een weiland, tussen de volwassen koeien, maar wel met bescherming voor de kalveren.

Dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen en gebruiken van kalverhuisvesting

Iedere boer wil het beste voor zijn of haar vee. Daarom zijn er een aantal factoren belangrijk bij het uitzoeken van huisvesting voor de pasgeboren kalveren.

  1. Type huisvesting

Als eerste moet er een type kalverhuisvesting gekozen worden. Hierbij kunt u kiezen tussen de drie opties die hierboven zijn genoemd. U kunt één soort kiezen, maar er kan ook gekozen voor meerdere soorten om zo te profiteren van alle voordelen.

  • Afmetingen

Afhankelijk van de leeftijd en grootte van de kalveren moet er een huisvesting gekozen worden. Het hok moet voldoende ruimte bieden.

  • Ventilatie en hygiëne

De kalverhuisvesting moet goed geventileerd kunnen worden. De uitwerpselen van kalveren kunnen schadelijke stoffen bevatten en deze stoffen moeten met ventilatie verholpen worden. Ook is het belangrijk dat u goed denkt om de hygiëne van de kalverhuisvesting.

  • Vloeren en bedding

Het is belangrijk dat de vloer in de kalverhuisvesting antislip is om zo te voorkomen dat de kalveren uitglijden. Ook de bedding in de hokken moet zorgvuldig gekozen worden. Kies voor materiaal wat comfort biedt en wat vocht absorbeert.

  • Groei in de toekomst

Houd bij het investeren in huisvesting voor uw kalveren ook rekening met de eventuele groei van uw bedrijf. Pas de huisvesting voor kalveren aan bij uw toekomstplannen.

Het hangt van uw behoeften en situatie af wat de meest ideale kalverhuisvesting is. Heeft u vragen over kalverhuisvesting of iets anders? Neem dan contact met ons op.

Scroll naar boven